Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić dwuskładnikowe pączki dyniowe.
Pudełko mieszanki ciast i puszka dyni i voila, dyniowe pączki! Super łatwe i proste, ale pyszne. Pączki maczam w polewie, ale można je posypać cukrem pudrem lub pozostawić gładkie.
Podsumowanie przepisu na dwuskładnikowe pączki dyniowe
- czas przygotowania: 5 minut
- gotować: 10 minut
- odpoczynek: 5 minut
- łącznie: 20 minut
- Porcje: 18
Składniki na dwuskładnikowe pączki dyniowe
- nieprzywierający spray do gotowania
- 1 (15,25 uncji) opakowanie mieszanki przypraw do ciasta
- 1 (15 uncji) puszka puree z dyni
- 2 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego (opcjonalnie)
Glazura (opcjonalnie):
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 łyżki mleka migdałowego
- ½ łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego
Wskazówki dotyczące dwuskładnikowych pączków dyniowych
- Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (350 stopni F). Spryskaj foremki na pączki nieprzywierającym sprayem do gotowania. Odłożyć na bok.
- Wymieszaj mieszankę ciasta, dynię i przyprawę do ciasta dyniowego w dużej misce, aż dobrze się połączą.
- Napełnij rękaw cukierniczy mieszanką i napełnij natłuszczone foremki na pączki do połowy.
- Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek będzie czysta, od 10 do 12 minut. Studzimy na drucianej kratce.
- Gdy pączki ostygną, wymieszaj cukier puder, mleko migdałowe i przyprawę do ciasta dyniowego, aby uzyskać glazurę, aż masa będzie gładka.
- Zanurz pączki w glazurze i odłóż z powrotem na ruszt, aż stwardnieją, czyli od 5 do 6 minut.
Informacje o wartościach odżywczych w Dwuskładnikowe pączki dyniowe
- Liczba porcji na przepis: 18
- Kalorie: 137,5
- % Dzienna wartość *
- tłuszcz: 3,1 g 5%
- sód: 220,9 mg 9%
- węglowodany: 26,3g 9%
- błonnik pokarmowy: 1,3 g 5%
- białko: 1,7g 3%
- odpowiedniki niacyny: 0,1mg 1%
- tłuszcze nasycone: 1,2 g 6%
- witamina a iu: 3690,7IU 74%
- witamina B6: 0mg 1%
- potas: 81,3 mg 2%