Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić dwuskładnikowe pączki z ciasta na frytkownicy.
Kto by pomyślał, że można zrobić pączki z 2 składników? Ja je glazuruję, ale można po prostu posypać cukrem pudrem, cukrem cynamonowym lub zjeść na surowo.
Podsumowanie przepisu na dwuskładnikowe pączki do frytkownicy z ciastem
- czas przygotowania: 5 minut
- gotować: 8 minut
- fajne: 10 minut
- łącznie: 23 minuty
- Porcje: 4
Składniki na dwuskładnikowe pączki do smażenia ciasta na powietrzu
- spray do gotowania
Ciasto dwuskładnikowe:
- 1 szklanka mąki samorosnącej
- ¾ szklanki jogurtu greckiego
Opcjonalna glazura:
- ½ szklanki cukru pudru
- 3 łyżki gęstej śmietany do ubijania lub w razie potrzeby
Instrukcje dotyczące dwuskładnikowych pączków do smażenia na cieście powietrznym
- Rozgrzej frytownicę powietrzną do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż koszyk papierem pergaminowym i spryskaj nieprzywierającym sprayem kuchennym. Odłożyć na bok.
- W misce połącz mąkę i jogurt. Oprósz ręce mąką i zagniataj ciasto, aż ciasto połączy się w kulę. Ciasto podzielić na 4 części.
- Posyp mąką miejsce pracy i zwiń każdy kawałek w długą linę o długości od 10 do 12 cali. Zlep razem oba końce ciasta. Umieścić w koszu frytkownicy, upewniając się, że się nie stykają, i spryskać je nieprzywierającym sprayem do gotowania.
- Smażyć na powietrzu, aż pączki zaczną się rumienić, od 3 1/2 do 4 minut. Odwróć pączki i smaż na wolnym powietrzu do złotego koloru, dodatkowe 3 do 4 minut. Fajny.
Informacje o wartościach odżywczych w Dwuskładnikowe pączki do smażenia na powietrzu
- Porcje według przepisu: 4
- Kalorie: 256,2
- % Dzienna wartość *
- tłuszcz: 8,2 g 13%
- cholesterol: 23,7 mg 8%
- sód: 425,6 mg 18%
- węglowodany: 40g 13%
- błonnik pokarmowy: 0,8 g 3%
- białko: 5,6g 11%
- odpowiedniki niacyny: 2,5mg 13%
- tłuszcze nasycone: 4,5 g 23%
- witamina a iu: 164IU 3%
- witamina B6: 0mg 1%
- potas: 47,4mg 1%