Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Pączki Dyniowe.
Pyszne pieczone pączki dyniowe, tak proste, że są świetne na każdy dzień tygodnia.
Podsumowanie przepisu na pączki dyniowe
- czas przygotowania: 15 minut
- gotować: 15 minut
- łącznie: 30 minut
- Porcje: 12
Składniki na Pączki Dyniowe
- 2 filiżanki mąki uniwersalnej
- ½ szklanki brązowego cukru
- 2 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
- ¾ szklanki puree z dyni
- 2 jajka
- ¼ szklanki mleka
- ¼ szklanki masła, miękkiego
- Lukier:
- 1 szklanka przesianego cukru cukierniczego
- ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego
- ½ łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego
- 4 łyżeczki mleka lub według potrzeby
Wskazówki dotyczące dyniowych pączków
- Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko natłuść 2 blachy do pieczenia.
- Wymieszaj mąkę, brązowy cukier, 2 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną w dużej misce.
- Zmieszaj dynię, jajka, mleko i masło z mąką; ubijaj, aż do całkowitego włączenia.
- Włóż mieszaninę dyni do rękawa cukierniczego z dużą końcówką w kształcie gwiazdki i otworem o średnicy 1/2 cala. Wyciskaj 3-calowe kółka na przygotowane blachy do pieczenia.
- Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 13 minut. Wyjmij pączki na metalową kratkę, aby ostygły.
- W misce wymieszaj cukier puder, 1/2 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego i wanilię. Stopniowo dodawaj tyle mleka, aby uzyskać konsystencję glazury. Posmaruj pączki glazurą za pomocą pędzla lub łyżki.
Informacje o wartościach odżywczych w Pumpkin Donuts
- Liczba porcji na przepis: 12
- Kalorie: 205,2
- % Dzienna wartość *
- białko: 3,5 g 7%
- węglowodany: 37,2g 12%
- błonnik pokarmowy: 1,1 g 4%
- cukry: 20g
- tłuszcz: 5g 8%
- tłuszcze nasycone: 2,8 g 14%
- cholesterol: 37,9 mg 13%
- witamina a iu: 2547,5IU 51%
- odpowiedniki niacyny: 2mg 16%
- witamina c: 0,7mg 1%
- kwas foliowy: 44,1 mcg 11%
- wapń: 62,1 mg 6%
- żelazo: 1,5 mg 8%
- magnez: 11,1 mg 4%
- potas: 87,4mg 2%
- sód: 263,8 mg 11%
- tiamina: 0,2 mg 18%
- kalorie z tłuszczu: 44,7