Pączki Long Johns – Przepis

Pączki

Te pączki są ulubionym śniadaniem. Są proste i nie wymagają foremki do pączków. Można też spróbować wypełnić je ulubionym nadzieniem lub galaretką. Dodaj aromat do glazury, aby dodać niepowtarzalny akcent temu przepisowi.

Wydajność: wychodzi 24 pączki.

Składniki

  • 3 koperty aktywnych suszonych drożdży (0,25 uncji każda)
  • ½ szklanki ciepłej wody
  • ½ szklanki tłuszczu
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 szklanka skondensowanego mleka z puszki
  • 2 jajka, ubite
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • ½ szklanki białego cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 8 ½ szklanki mąki uniwersalnej Olej do smażenia (około 1 kwarta)

Dla Glazury

  • ¾ szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka wody lub według potrzeby

Sposób przygotowania

  • Drożdże rozpuścić w małej misce zawierającej ½ szklanki letniej wody. Odstawić do momentu aż zaczną bulgotać (około 10 minut).
  • Rozpuścić tłuszcz w wodzie do gry w kręgle. Chłodny do letniego.
  • Zmieszaj jajka, gałkę muszkatołową, cukier, mleko i sól z wodą i tłuszczem.
  • Wymieszaj mieszaninę drożdży i jedną szklankę mąki. Dobrze wymieszaj.
  • Mieszaj pozostałą mąkę w porcjach po 1 szklance, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby można je było wyjąć z miski.
  • Ciasto wyłożyć na blat posypany mąką i wyrabiać około 5 minut. Pozwól mu odpocząć przez 10 minut.
  • Rozwałkuj ciasto na grubość ¼ cala. Pokrój go w 1-calowe paski.
  • Paski ułożyć na papierze woskowanym i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoją swoją objętość (około 1 godziny).
  • Rozgrzej olej we frytkownicy lub ciężkiej patelni do temperatury 350°F. Smażyć kalesony partiami przez około 3 minuty z każdej strony. Powinny zmienić kolor na jasnobrązowy.
  • Cukier cukierniczy wymieszać z wodą do uzyskania pożądanej konsystencji. Schłodzone pączki posmaruj glazurą.
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl