Te pączki mają owocowy akcent, ponieważ zawierają mieszankę Kool-Aid. Mieszanka dodaje zarówno smaku, jak i świetnego zabarwienia. Użyj dowolnego smaku, który chcesz, aby przepis był własny.
Wydajność: około 50 dziurek na pączki.
Składniki
- 3 szklanki mąki uniwersalnej
- 1 szklanka cukru białego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- ½ koperty niesłodzonej mieszanki napojów bezalkoholowych (dowolny smak, np. Kool-Aid)
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 3 łyżki roztopionego masła
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Olej do smażenia
Do polewy
- 1 szklanka cukru białego
- ½ koperty niesłodzonej mieszanki napojów bezalkoholowych (dowolny smak, np. Kool-Aid)
Sposób przygotowania
- Rozgrzej olej do smażenia do 365°F.
- W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i napój bezalkoholowy.
- Ubij jajka, masło, mleko i wanilię razem w dużej, osobnej misce, aż się połączą.
- Dodaj mieszaninę mąki, aż do całkowitego połączenia. Powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego.
- Za pomocą łyżki wrzucaj ciasto wielkości łyżeczki na olej. Smażyć, aż dziurki po pączkach zarumienią się ze wszystkich stron (około 2–3 minuty).
- Odsączyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
- Składniki na polewę wymieszaj w naczyniu o płaskim dnie.
- Zawijaj dziurki po pączkach w polewie, gdy są jeszcze gorące.
- Podawać na ciepło.