Glazurowane Pączki Z Polewą Czekoladową – Przepis

Pączki

Ten przepis jest łatwy i pyszny. Zawiera bogatą polewę czekoladową, którą pokochają Twoi goście.

Wydajność: wychodzi 12 pączków.

Składniki

  • 1 bochenek rozmrożony, ale nadal zamrożony
  • ciasto na chleb
  • Olej roślinny

polewą czekoladową

  • 8 łyżek roztopionego masła (1 kostka)
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki mleka
  • ½ łyżeczki wanilii
  • 3-4 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania

  • Rozmroź zamrożone ciasto przez noc w lodówce.
  • Bochenek pokroić na 12 części.
  • Palcami zrób dziurę w środku każdej części. Dwiema rękami rozciągnij otwór i lekko nawiń.
  • Pączki układamy na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia.
  • Spryskaj plastikową folię nieprzywierającym sprayem kuchennym. Pączki przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
  • Smaż pączki na oleju roślinnym przez zaledwie 30 sekund z każdej strony. Wyjmij pączki i ułóż je na blasze wyłożonej ręcznikami papierowymi.
  • Aby przygotować lukier, do roztopionego masła dodać kakao i wymieszać.
  • Dodać mleko, wanilię i cukier puder. Jeśli chcesz zagęścić glazurę, dodaj więcej cukru pudru. Dobrze wymieszać.
  • Oblewaj pączki polewą, gdy są jeszcze ciepłe.
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl