Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Glazurowane ciasto jabłkowe.
To bardzo łatwy przepis na ciasto Bundt®, które smakuje jak pączek jabłkowy! To zdecydowanie jesienny ulubieniec całej rodziny w naszym domu.
Podsumowanie przepisu na ciasto z glazurowanymi jabłkami
- czas przygotowania: 10 minut
- gotować: 40 minut
- dodatkowo: 1 godz
- łącznie: 1 godzina 50 minut
- Porcje: 12
Składniki do przygotowania glazurowanego ciasta jabłkowego
- spray do gotowania
- 1 (15,25 uncji) opakowanie mieszanki białego ciasta
- 1 szklanka cydru jabłkowego
- 4 jajka
- ½ szklanki roztopionego masła
- 1 (4 uncje) opakowanie mieszanki błyskawicznego budyniu waniliowego
Glazura
- 1 szklanka cukru pudru
- ¾ szklanki cydru jabłkowego
Wskazówki dotyczące przygotowania glazurowanego ciasta jabłkowego
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj karbowaną patelnię z rurką sprayem kuchennym.
- Połącz mieszankę ciasta, 1 szklankę cydru jabłkowego, jajka, masło i mieszankę budyniową waniliową w dużej misce; mieszaj, aż będzie gładkie. Wlać ciasto do formy z rurkami.
- Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta, około 40 minut.
- Wymieszaj cukier cukierniczy i 3/4 szklanki cydru jabłkowego w małej misce, aby przygotować glazurę.
- Polej ciasto glazurą i pozwól, aby wsiąkła w ciasto i boki formy, około 30 minut. Odwróć na talerz i całkowicie ostudź, około 30 minut.
Informacje o wartościach odżywczych do przygotowania glazurowanego ciasta jabłkowego
- Liczba porcji na przepis: 12
- Kalorie: 339,5
- % Dzienna wartość *
- białko: 3,8g 8%
- węglowodany: 52,1g 17%
- błonnik pokarmowy: 0,3 g 1%
- cukry: 41,2g
- tłuszcz: 13,3 g 21%
- tłuszcze nasycone: 6g 30%
- cholesterol: 82,3 mg 27%
- witamina a iu: 318,3IU 6%
- odpowiedniki niacyny: 1,2mg 10%
- witamina C: 0,1 mg
- kwas foliowy: 40,9 mcg 10%
- wapń: 81,4 mg 8%
- żelazo: 0,8 mg 5%
- magnez: 6,2 mg 2%
- potas: 68,1 mg 2%
- sód: 455,5 mg 18%
- tiamina: 0,1 mg 10%
- kalorie z tłuszczu: 120,1