Glazurowane ciasto jabłkowe – Przepis

Pączki

Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Glazurowane ciasto jabłkowe.

To bardzo łatwy przepis na ciasto Bundt®, które smakuje jak pączek jabłkowy! To zdecydowanie jesienny ulubieniec całej rodziny w naszym domu.

Podsumowanie przepisu na ciasto z glazurowanymi jabłkami

  • czas przygotowania: 10 minut
  • gotować: 40 minut
  • dodatkowo: 1 godz
  • łącznie: 1 godzina 50 minut
  • Porcje: 12

Składniki do przygotowania glazurowanego ciasta jabłkowego

  • spray do gotowania
  • 1 (15,25 uncji) opakowanie mieszanki białego ciasta
  • 1 szklanka cydru jabłkowego
  • 4 jajka
  • ½ szklanki roztopionego masła
  • 1 (4 uncje) opakowanie mieszanki błyskawicznego budyniu waniliowego

Glazura

  1. 1 szklanka cukru pudru
  2. ¾ szklanki cydru jabłkowego

Wskazówki dotyczące przygotowania glazurowanego ciasta jabłkowego

  1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj karbowaną patelnię z rurką sprayem kuchennym.
  2. Połącz mieszankę ciasta, 1 szklankę cydru jabłkowego, jajka, masło i mieszankę budyniową waniliową w dużej misce; mieszaj, aż będzie gładkie. Wlać ciasto do formy z rurkami.
  3. Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta, około 40 minut.
  4. Wymieszaj cukier cukierniczy i 3/4 szklanki cydru jabłkowego w małej misce, aby przygotować glazurę.
  5. Polej ciasto glazurą i pozwól, aby wsiąkła w ciasto i boki formy, około 30 minut. Odwróć na talerz i całkowicie ostudź, około 30 minut.

Informacje o wartościach odżywczych do przygotowania glazurowanego ciasta jabłkowego

  • Liczba porcji na przepis: 12
  • Kalorie: 339,5
  • % Dzienna wartość *
  • białko: 3,8g 8%
  • węglowodany: 52,1g 17%
  • błonnik pokarmowy: 0,3 g 1%
  • cukry: 41,2g
  • tłuszcz: 13,3 g 21%
  • tłuszcze nasycone: 6g 30%
  • cholesterol: 82,3 mg 27%
  • witamina a iu: 318,3IU 6%
  • odpowiedniki niacyny: 1,2mg 10%
  • witamina C: 0,1 mg
  • kwas foliowy: 40,9 mcg 10%
  • wapń: 81,4 mg 8%
  • żelazo: 0,8 mg 5%
  • magnez: 6,2 mg 2%
  • potas: 68,1 mg 2%
  • sód: 455,5 mg 18%
  • tiamina: 0,1 mg 10%
  • kalorie z tłuszczu: 120,1
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl