Łatwe wrzucanie pączków – Przepis

Pączki

Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Łatwe wrzucanie pączków.

To szybki przepis na pączki, który nie wymaga drożdży ani wałkowania i krojenia. Wyśmienicie smakują podawane z sosem czekoladowym i cukrem pudrem, cukrem cynamonowym, miodem lub inną polewą, którą można wykorzystać do pączków lub gofrów.

Podsumowanie przepisu na łatwe wrzucanie pączków

  • czas przygotowania: 10 minut
  • gotować: 20 minut
  • łącznie: 30 minut
  • Porcje: 6
  • Wydajność: 6 porcji

Składniki na łatwe wrzucanie pączków

  • 3 szklanki mąki uniwersalnej
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki białego cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 szklanki oleju roślinnego do smażenia

Wskazówki dotyczące robienia pączków Easy Drop

  1. W dużej misce wymieszaj mąkę, wodę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukier i sól. Mieszaj, aż będzie gładkie.
  2. Wlać olej do głębokiej patelni lub garnka i podgrzać na średnim ogniu do 360 stopni F (180 stopni C).
  3. Na rozgrzany olej wrzucaj łyżką ciasto. Smażyć, obracając raz, aż wypłyną na powierzchnię i staną się złotobrązowe i puszyste, od 3 do 5 minut na partię. Odsączyć na ręcznikach papierowych.

Informacje o wartościach odżywczych potrzebne do przygotowania pączków Easy Drop

  • Porcje według przepisu: 6
  • Kalorie: 364,8
  • % Dzienna wartość *
  • białko: 8,8g 18%
  • węglowodany: 52,3g 17%
  • błonnik pokarmowy: 1,7 g 7%
  • cukry: 3,5g
  • tłuszcz: 13,2g 20%
  • tłuszcze nasycone: 2,3 g 11%
  • cholesterol: 34,3 mg 11%
  • witamina a iu: 117,4IU 2%
  • odpowiedniki niacyny: 5,5mg 43%
  • witamina B6: 0,1 mg 3%
  • witamina C: 0,1 mg
  • kwas foliowy: 120,3 mcg 30%
  • wapń: 333,1 mg 33%
  • żelazo: 3,6 mg 20%
  • magnez: 20,9mg 8%
  • potas: 140,5mg 4%
  • sód: 906mg 36%
  • tiamina: 0,5 mg 51%
  • kalorie z tłuszczu: 119,2
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl