Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Łatwe wrzucanie pączków.
To szybki przepis na pączki, który nie wymaga drożdży ani wałkowania i krojenia. Wyśmienicie smakują podawane z sosem czekoladowym i cukrem pudrem, cukrem cynamonowym, miodem lub inną polewą, którą można wykorzystać do pączków lub gofrów.
Podsumowanie przepisu na łatwe wrzucanie pączków
- czas przygotowania: 10 minut
- gotować: 20 minut
- łącznie: 30 minut
- Porcje: 6
- Wydajność: 6 porcji
Składniki na łatwe wrzucanie pączków
- 3 szklanki mąki uniwersalnej
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka mleka
- 1 duże jajko
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki białego cukru
- 1 łyżeczka soli
- 3 szklanki oleju roślinnego do smażenia
Wskazówki dotyczące robienia pączków Easy Drop
- W dużej misce wymieszaj mąkę, wodę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukier i sól. Mieszaj, aż będzie gładkie.
- Wlać olej do głębokiej patelni lub garnka i podgrzać na średnim ogniu do 360 stopni F (180 stopni C).
- Na rozgrzany olej wrzucaj łyżką ciasto. Smażyć, obracając raz, aż wypłyną na powierzchnię i staną się złotobrązowe i puszyste, od 3 do 5 minut na partię. Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Informacje o wartościach odżywczych potrzebne do przygotowania pączków Easy Drop
- Porcje według przepisu: 6
- Kalorie: 364,8
- % Dzienna wartość *
- białko: 8,8g 18%
- węglowodany: 52,3g 17%
- błonnik pokarmowy: 1,7 g 7%
- cukry: 3,5g
- tłuszcz: 13,2g 20%
- tłuszcze nasycone: 2,3 g 11%
- cholesterol: 34,3 mg 11%
- witamina a iu: 117,4IU 2%
- odpowiedniki niacyny: 5,5mg 43%
- witamina B6: 0,1 mg 3%
- witamina C: 0,1 mg
- kwas foliowy: 120,3 mcg 30%
- wapń: 333,1 mg 33%
- żelazo: 3,6 mg 20%
- magnez: 20,9mg 8%
- potas: 140,5mg 4%
- sód: 906mg 36%
- tiamina: 0,5 mg 51%
- kalorie z tłuszczu: 119,2