Pączki z Ciemną Czekoladą – Przepis

Pączki

Te pączki mają krwistopomarańczową polewę, która sprawia, że ​​jest to coś więcej niż tylko śniadanie — to deser!

Wydajność: wychodzi 12 pączków

Składniki

1 ½ szklanki mąki ½ szklanki ciemnego kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli 1 szklanka maślanki 2 jajka 2 łyżeczki wanilii 3 łyżki roztopionego i lekko przestudzonego oleju kokosowego Glazura: 2 łyżki roztopionego masła 2 łyżki jasnego syropu kukurydzianego 3 szklanki cukru pudru ½ szklanki soku z czerwonych pomarańczy Śmietanka gęsta

Sposób przygotowania

  • Rozgrzej piekarnik do 100°C. Lekko spryskaj formę do pieczenia pączków nieprzywierającym sprayem do gotowania.
  • Wymieszaj suche składniki pączka w średniej wielkości misce.
  • Połącz jajka, wanilię i maślankę w małej misce lub dużej miarce.
  • Dodaj mokrą mieszaninę do suchej mieszanki.
  • Do ciasta dodać roztopiony olej i dobrze wymieszać.
  • Wylej ciasto do formy na pączki. Piec przez 10 minut.
  • Podczas przygotowywania glazury ostudź pączki na metalowej kratce.
  • Wszystkie składniki glazury wymieszaj w dużej misce, aż uzyskają gładką i kremową konsystencję.
  • Dodaj gęstą śmietanę, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.
  • Ostudzone pączki zanurzaj w glazurze i ustawiaj pączki na kratce do studzenia, aby lukier stwardniał.
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl