Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Kawa i pączki Tiramisu.
To może być najzabawniejszy sposób na delektowanie się kawą i pączkami! Mini pączki w proszku maczane są w mocnej kawie, przekładane kremowym, słodkim budyniem i posypywane kakao, tworząc najprostszą wersję tiramisu w historii. Podawaj z jeszcze większą ilością kawy – na śniadanie lub deser!
Podsumowanie przepisu na tiramisu z kawą i pączkami
- czas przygotowania: 15 minut
- dodatkowo: 8 godz
- łącznie: 8 godzin 15 minut
- Porcje: 12
Składniki na kawę i pączki Tiramisu
- 1 ¾ szklanki mleka
- 1 (3,4 uncji) opakowanie mieszanki błyskawicznego budyniu waniliowego
- 1 (8 uncji) pojemnik zamrożonej bitej polewy, rozmrożony
- 2 filiżanki mocno zaparzonej kawy
- 1 (12 uncji) opakowanie małych pączków z cukrem pudrem
- 1 łyżka niesłodzonego kakao w proszku
Wskazówki dotyczące kawy i pączków Tiramisu
- Mleko i budyń wymieszaj w dużej misce na gładką masę. Dodać ubitą polewę i odstawić.
- Wlej kawę do płytkiej miski. Zanurz jeden pączek w kawie i przytrzymaj przez 5 do 10 sekund z każdej strony.
- Umieścić na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia. Powtórz tę czynność z 11 kolejnymi pączkami, aby wypełnić dno naczynia.
- Rozsmaruj 1/2 masy budyniowej na pączkach. Powtórz proces z pozostałymi 12 pączkami i mieszanką budyniową. Na wierzch delikatnie posypujemy kakao.
- Przykryj i przechowuj w lodówce, od 8 godzin do nocy. Podać schłodzone.
Informacje o wartościach odżywczych w Kawa i Pączki Tiramisu
- Liczba porcji na przepis: 12
- Kalorie: 249,1
- % Dzienna wartość *
- białko: 2,4g 5%
- węglowodany: 25,2g 8%
- błonnik pokarmowy: 0,8 g 3%
- tłuszcz: 16,2 g 25%
- tłuszcze nasycone: 7,8 g 39%
- cholesterol: 8,3 mg 3%
- witamina a iu: 67,3IU 1%
- odpowiedniki niacyny: 0,4mg 2%
- witamina B6: 0mg 1%
- witamina C: 0,1 mg
- kwas foliowy: 2,7 mcg 1%
- wapń: 44,4 mg 4%
- żelazo: 0,5 mg 3%
- magnez: 7,6 mg 2%
- potas: 135,1mg 4%
- sód: 238,5 mg 10%
- tiamina: 0mg 1%