Dziurki z ciasta marchewkowego z dipem serowym – Przepis

Pączki

Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Dziurki z ciasta marchewkowego z dipem serowym.

Wyrafinowany otwór na pączek z zabawnym kremowym dipem. Najlepiej smakuje na ciepło, ale dobre bez względu na wszystko!

Podsumowanie przepisu na ciasto marchewkowe z dziurkami i dipem serowym

  • czas przygotowania: 25 minut
  • gotować: 2 minuty
  • łącznie: 27 minut
  • Porcje: 24

Składniki na ciasto marchewkowe z dziurkami i dipem serowym

Otwory na pączki

  • 2 filiżanki mąki uniwersalnej
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 ½ łyżeczki mielonego cynamonu, podzielone
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ¾ łyżeczki soli koszernej
  • ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1 szklanka pełnego mleka
  • ½ szklanki odsączonego, pokruszonego ananasa
  • 1 jajko
  • ¼ szklanki roztopionego masła
  • 1 szklanka startej marchewki, zapakowana
  • ½ szklanki słodzonych płatków kokosowych
  • olej roślinny do gotowania
  • ⅓ szklanki białego cukru

Dip Serowy

  • ½ szklanki serka śmietankowego, miękkiego
  • 1 łyżka masła, miękkiego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 szczypta soli

Wskazówki dotyczące robienia dziurek w ciastku marchewkowym z dipem serowym

  1. W dużej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę cynamonu, sodę oczyszczoną i 3/4 łyżeczki soli koszernej.
  2. Połącz mleko, pokruszony ananas i jajko w małej misce. Wmieszać do mieszanki mąki. Dodaj roztopione masło; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Dodać marchewkę i kokos.
  3. Podgrzej co najmniej 2 cale oleju w dużym garnku do temperatury 350 stopni F (175 stopni C). Ruszt lub blachę do pieczenia wyłóż ręcznikami papierowymi.
  4. Nakładaj kilka łyżek ciasta na gorący olej za pomocą małej gałki do lodów. Smażyć dziury po pączkach na złoty kolor, około 1 minuty z każdej strony.
  5. Przenieś dziury po pączkach na ręczniki papierowe za pomocą łyżki cedzakowej; odcedzić i lekko ostudzić. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
  6. W płytkiej misce utrzyj biały cukier i pozostałą 1/2 łyżeczki cynamonu. Zawijaj dziurki po pączkach w mieszance cukru.
  7. W misce ubić ser śmietankowy i 1 łyżkę masła na gładką masę. Ubijaj cukier puder, aż dip będzie dobrze wymieszany i puszysty.
  8. Wymieszaj ekstrakt waniliowy i 1 szczyptę soli. Podawaj dziury w pączkach z dipem serowym.

Informacje o wartościach odżywczych dotyczące przygotowania dziurek w ciastku marchewkowym z dipem serowym

  • Liczba porcji na przepis: 24
  • Kalorie: 178,9
  • % Dzienna wartość *
  • białko: 2,2g 4%
  • węglowodany: 23,3g 8%
  • błonnik pokarmowy: 0,7 g 3%
  • cukry: 14,4g
  • tłuszcz: 8,9 g 14%
  • tłuszcze nasycone: 3,7 g 19%
  • cholesterol: 20,4 mg 7%
  • witamina a iu: 927,5IU 19%
  • odpowiedniki niacyny: 1,2mg 9%
  • witamina c: 0,8mg 1%
  • kwas foliowy: 22,5 mcg 6%
  • wapń: 49,8 mg 5%
  • żelazo: 0,7 mg 4%
  • magnez: 6,6 mg 2%
  • potas: 68,5 mg 2%
  • sód: 208,4 mg 8%
  • tiamina: 0,1 mg 9%
  • kalorie z tłuszczu: 79,7
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl