Mini Donut z puszki, smażony biszkopt – Przepis

Pączki

W niektóre poranki miło jest zjeść gorące pączki przy minimalnej pracy w kuchni. W takie dni odpowiedzią na Twoje modlitwy są smażone mini pączki z ciastkami w puszkach. Są proste, szybkie i pyszne! Czego chcieć więcej?

Składniki

  • Olej roślinny lub olej arachidowy do smażenia
  • 1 puszka ciastek domowych o pojemności 16,3 uncji

DO polewy

  • 1/2 szklanki granulowanego cukru
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu

Proces gotowania

  1. Rozgrzej olej na dużej, głębokiej patelni lub we frytownicy do temperatury 350°F.
  2. Gdy olej się rozgrzeje, pokrój każde ciastko na ćwiartki. W płytkiej misce wymieszaj cukier i cynamon i odłóż na bok.
  3. Gdy olej będzie gorący, pracując z 6 do 8 pączkami na raz, ostrożnie wrzucaj pączki na olej.
  4. Smażyć przez 1–2 minuty lub do złotego koloru; Przewróć każdy pączek i smaż z drugiej strony.
  5. Wyjmij i odsącz na talerzu wyłożonym gazetą lub ręcznikiem papierowym. Kontynuuj pracę, aż każdy pączek będzie upieczony.
  6. Gdy pączki są jeszcze gorące, szybko wrzuć mini pączki do mieszanki cukru cynamonowego.
  7. Pączki najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe i źle się przechowują, dlatego można je podawać od razu.
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl