W niektóre poranki miło jest zjeść gorące pączki przy minimalnej pracy w kuchni. W takie dni odpowiedzią na Twoje modlitwy są smażone mini pączki z ciastkami w puszkach. Są proste, szybkie i pyszne! Czego chcieć więcej?
Składniki
- Olej roślinny lub olej arachidowy do smażenia
- 1 puszka ciastek domowych o pojemności 16,3 uncji
DO polewy
- 1/2 szklanki granulowanego cukru
- 2 łyżeczki mielonego cynamonu
Proces gotowania
- Rozgrzej olej na dużej, głębokiej patelni lub we frytownicy do temperatury 350°F.
- Gdy olej się rozgrzeje, pokrój każde ciastko na ćwiartki. W płytkiej misce wymieszaj cukier i cynamon i odłóż na bok.
- Gdy olej będzie gorący, pracując z 6 do 8 pączkami na raz, ostrożnie wrzucaj pączki na olej.
- Smażyć przez 1–2 minuty lub do złotego koloru; Przewróć każdy pączek i smaż z drugiej strony.
- Wyjmij i odsącz na talerzu wyłożonym gazetą lub ręcznikiem papierowym. Kontynuuj pracę, aż każdy pączek będzie upieczony.
- Gdy pączki są jeszcze gorące, szybko wrzuć mini pączki do mieszanki cukru cynamonowego.
- Pączki najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe i źle się przechowują, dlatego można je podawać od razu.