Jeśli spojrzysz na Paulę Deen w słowniku, nie ma tam żadnych słów. Zamiast tego jest duże zdjęcie cudownie żółtego masła. Na jej cześć oto Mini Donut Butter Cake, który doceni tylko prawdziwy fan Pauli Deen.
Składniki
- 1/2 szklanki (1 sztyft) niesolonego masła, roztopionego
- 25-uncjowa mieszanka żółtego ciasta w pudełku
- duże jajka
- 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
DO polewy
- 1/2 szklanki cukru pudru
Proces gotowania
- Jeśli używasz elektrycznej maszynki do robienia pączków, rozgrzej ją zgodnie z instrukcjami producenta. Jeśli używasz foremek na pączki, rozgrzej piekarnik do 350°F i nasmaruj foremki na pączki.
- W dużej misce wymieszaj roztopione masło i mieszankę żółtego ciasta. Dodaj jajka, śmietanę i ekstrakt waniliowy, mieszaj, aż masa będzie gładka.
- Jeśli używasz foremek na mini pączki: Ostrożnie wypełnij każde wgłębienie pączka do 3/4 wysokości. Piecz przez 7–9 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w pączek będzie sucha.
- Przełożyć pączki na kratkę do studzenia i studzić przez 5 minut. Jeśli używasz elektrycznego urządzenia do robienia mini pączków: Ostrożnie wypełnij każde wgłębienie pączka do 3/4 wysokości.
- Piec według instrukcji producenta lub do momentu, aż wykałaczka wbita w pączek będzie po wyciągnięciu czysta. Wyjmij pączki z urządzenia, przenieś na kratkę do studzenia i studź przez 5 minut.
- Gdy pączki przestaną być gorące w dotyku, włóż cukier puder do brązowej papierowej torebki lub torebki Ziploc. Pracując z 2 lub 3 pączkami na raz, potrząśnij, aby pokryć się cukrem pudrem. Podawać natychmiast lub przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 dni.