Mini Pączek Maślany – Przepis

Pączki

Jeśli spojrzysz na Paulę Deen w słowniku, nie ma tam żadnych słów. Zamiast tego jest duże zdjęcie cudownie żółtego masła. Na jej cześć oto Mini Donut Butter Cake, który doceni tylko prawdziwy fan Pauli Deen.

Składniki

  • 1/2 szklanki (1 sztyft) niesolonego masła, roztopionego
  • 25-uncjowa mieszanka żółtego ciasta w pudełku
  • duże jajka
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

DO polewy

  • 1/2 szklanki cukru pudru

Proces gotowania

  1. Jeśli używasz elektrycznej maszynki do robienia pączków, rozgrzej ją zgodnie z instrukcjami producenta. Jeśli używasz foremek na pączki, rozgrzej piekarnik do 350°F i nasmaruj foremki na pączki.
  2. W dużej misce wymieszaj roztopione masło i mieszankę żółtego ciasta. Dodaj jajka, śmietanę i ekstrakt waniliowy, mieszaj, aż masa będzie gładka.
  3. Jeśli używasz foremek na mini pączki: Ostrożnie wypełnij każde wgłębienie pączka do 3/4 wysokości. Piecz przez 7–9 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w pączek będzie sucha.
  4. Przełożyć pączki na kratkę do studzenia i studzić przez 5 minut. Jeśli używasz elektrycznego urządzenia do robienia mini pączków: Ostrożnie wypełnij każde wgłębienie pączka do 3/4 wysokości.
  5. Piec według instrukcji producenta lub do momentu, aż wykałaczka wbita w pączek będzie po wyciągnięciu czysta. Wyjmij pączki z urządzenia, przenieś na kratkę do studzenia i studź przez 5 minut.
  6. Gdy pączki przestaną być gorące w dotyku, włóż cukier puder do brązowej papierowej torebki lub torebki Ziploc. Pracując z 2 lub 3 pączkami na raz, potrząśnij, aby pokryć się cukrem pudrem. Podawać natychmiast lub przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 dni.
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl