Pączki Biszkoptowe – Przepis

Pączki

Te pączki są nieco prostsze, bo nie trzeba samemu robić ciasta. Zamiast tego podsmaż ciasto biszkoptowe i dodaj tę wspaniałą polewę czekoladową.

Wydajność: wychodzi 12 pączków.

Składniki

  • 2 puszki ciasta biszkoptowego Olej do smażenia

Dla Glazury

  • ½ szklanki masła
  • ¼ szklanki pełnego mleka
  • 2 łyżki jasnego syropu kukurydzianego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 3 ½ uncji ciemnej czekolady
  • 1 ½ szklanki cukru pudru.

Sposób przygotowania

  • W każdym ciastku wytnij otwory za pomocą małej foremki do ciastek lub małej pokrywki. Wyrzuć dziury lub zrób z nich dziury po pączkach.
  • Smażyć pączki na oleju o temperaturze około 350°F. Smażyć partiami po 2 lub 3 minuty z każdej strony.
  • Wyjmij pączki na talerz lub spróbuj przykryć warstwą ręczników papierowych, aby odsączyć olej. Pozwól pączkom ostygnąć.
  • Aby przygotować glazurę, podgrzej mały garnek na średnim ogniu.
  • Połącz masło z mlekiem i mieszaj, aż się rozpuści.
  • Dodaj wanilię, syrop kukurydziany i czekoladę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
  • Zdjąć z ognia i dodawać cukier puder po ½ szklanki na raz.
  • Zanurzaj pączki w glazurze. W razie potrzeby dodaj posypkę.
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl