Te pączki są nieco prostsze, bo nie trzeba samemu robić ciasta. Zamiast tego podsmaż ciasto biszkoptowe i dodaj tę wspaniałą polewę czekoladową.
Wydajność: wychodzi 12 pączków.
Składniki
- 2 puszki ciasta biszkoptowego Olej do smażenia
Dla Glazury
- ½ szklanki masła
- ¼ szklanki pełnego mleka
- 2 łyżki jasnego syropu kukurydzianego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3 ½ uncji ciemnej czekolady
- 1 ½ szklanki cukru pudru.
Sposób przygotowania
- W każdym ciastku wytnij otwory za pomocą małej foremki do ciastek lub małej pokrywki. Wyrzuć dziury lub zrób z nich dziury po pączkach.
- Smażyć pączki na oleju o temperaturze około 350°F. Smażyć partiami po 2 lub 3 minuty z każdej strony.
- Wyjmij pączki na talerz lub spróbuj przykryć warstwą ręczników papierowych, aby odsączyć olej. Pozwól pączkom ostygnąć.
- Aby przygotować glazurę, podgrzej mały garnek na średnim ogniu.
- Połącz masło z mlekiem i mieszaj, aż się rozpuści.
- Dodaj wanilię, syrop kukurydziany i czekoladę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
- Zdjąć z ognia i dodawać cukier puder po ½ szklanki na raz.
- Zanurzaj pączki w glazurze. W razie potrzeby dodaj posypkę.