Otwory na pączki z przyprawami do dyni, frytkownica powietrzna – Przepis

Pączki

Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Otwory na pączki z przyprawami do dyni, frytkownica powietrzna.

Te dziurki w kształcie pączków dyni przypominają mi mini muffinki. Obtoczyłam je w mieszance przyprawy dyniowej, cynamonu i cukru, ale śmiało można je posmarować zwykłą mieszanką mleka i cukru cukierniczego.

Podsumowanie przepisu na zrobienie dziurek w pączkach z przyprawami dyniowymi w frytkownicy powietrznej

  • czas przygotowania: 10 minut
  • gotować: 5 minut
  • dodatkowo: 15 minut
  • łącznie: 30 minut
  • Porcje: 24

Składniki do przygotowania otworów na pączki z przyprawą dyniową w frytkownicy powietrznej

  • spray do smażenia oleju z awokado
  • 1 ¾ szklanki mąki uniwersalnej
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki przyprawy dyniowej
  • ⅛ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ⅛ łyżeczki soli
  • ¼ szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki niesolonego masła, zmiękczonego
  • ½ szklanki puree z dyni
  • 1 duże jajko w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki syropu dyniowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Mieszanka cukru i przyprawy dyniowej

  • 1 łyżka białego cukru
  • 1 łyżeczka przyprawy dyniowej
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu

Wskazówki dotyczące robienia otworów na pączki z przyprawami do dyni w frytkownicy powietrznej

  1. Rozgrzej frytkownicę powietrzną do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż kosz frytkownicy papierem pergaminowym i spryskaj nieprzywierającym sprayem kuchennym.
  2. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę dyniową, sodę oczyszczoną i sól, odstawić.
  3. W drugiej misce ubijaj brązowy cukier i masło za pomocą miksera elektrycznego, aż masa będzie puszysta. Ubij dynię, jajko, syrop dyniowy i ekstrakt waniliowy.
  4. Dodaj mieszaninę mąki i ubijaj, aż ciasto się połączy. Nałóż ciasto na przygotowany papier pergaminowy za pomocą średniej wielkości łyżki do ciastek spryskanej nieprzywierającym sprayem kuchennym, upewniając się, że dziurki po pączkach się nie stykają.
  5. Smażyć na powietrzu, aż dziury po pączkach zostaną ugotowane, od 5 do 9 minut. W razie potrzeby smaż na powietrzu partiami. Schłodzić około 15 minut.
  6. W małej misce wymieszaj cukier, przyprawę dyniową i cynamon. Spryskaj ostudzone dziurki po pączkach olejem z awokado i obtocz w mieszance cukru.

Informacje o wartościach odżywczych dotyczące przygotowywania dziurek na pączki z przyprawami dyniowymi w frytkownicy powietrznej

  • Liczba porcji na przepis: 24
  • Kalorie: 58,3
  • % Dzienna wartość *
  • białko: 1,3g 3%
  • węglowodany: 10,4g 3%
  • błonnik pokarmowy: 0,5 g 2%
  • cukry: 3g
  • tłuszcz: 1,3 g 2%
  • tłuszcze nasycone: 0,7 g 4%
  • cholesterol: 10,3 mg 3%
  • witamina a iu: 834,6IU 17%
  • odpowiedniki niacyny: 0,8mg 6%
  • witamina C: 0,2 mg
  • kwas foliowy: 18,4 mcg 5%
  • wapń: 16,1 mg 2%
  • żelazo: 0,6 mg 3%
  • magnez: 3,9 mg 1%
  • potas: 27,8mg 1%
  • sód: 50,4 mg 2%
  • tiamina: 0,1 mg 8%
  • kalorie z tłuszczu: 11,6
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl