Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Pałeczki do pączków do frytkownicy.
Zamień arkusz ciasta w kształcie półksiężyca w domowe paluszki pączków z cynamonem i cukrem, usmażone we frytownicy i podawane z dżemem owocowym, syropem, miodem lub roztopioną czekoladą do maczania!
Podsumowanie przepisu na zrobienie pączków w frytownicy powietrznej
- czas przygotowania: 20 minut
- gotować: 15 minut
- łącznie: 35 minut
- Porcje: 8
Składniki do przygotowania pączków w frytownicy powietrznej
- 1 (8 uncji) opakowanie schłodzonego ciasta w kształcie półksiężyca
- ¼ szklanki roztopionego masła
- ½ szklanki białego cukru
- 2 łyżeczki mielonego cynamonu
- ½ szklanki dżemu owocowego o dowolnym smaku
Wskazówki dotyczące robienia pączków w frytownicy powietrznej
- Rozwiń arkusz ciasta w kształcie półksiężyca i rozwałkuj go na prostokąt o wymiarach 8 × 12 cali. Przekrój ciasto wzdłuż na pół za pomocą noża do pizzy i pokrój każdy kawałek w poprzek na „pałeczki” o szerokości 1/2 cala.
- Zanurz paluszki pączków w roztopionym maśle i umieść je później w koszyku frytkownicy.
- Gotuj we frytkownicy w temperaturze 380 stopni F (195 stopni C), aż będzie dobrze rumiane, od 4 do 5 minut.
- Wymieszaj cukier i cynamon w talerzu lub płytkiej misce. Wyjmij paluszki pączków z frytownicy i obtocz je w mieszance cukru i cynamonu. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
- Podawać paluszki pączkowe z dżemem.
Informacje o wartościach odżywczych potrzebne do przygotowania pączków w frytownicy powietrznej
- Liczba porcji według przepisu: 8
- Kalorie: 265,8
- % Dzienna wartość *
- białko: 2,2g 4%
- węglowodany: 37,6g 12%
- błonnik pokarmowy: 0,5 g 2%
- cukry: 24,1g
- tłuszcz: 11,8 g 18%
- tłuszcze nasycone: 5,1 g 26%
- cholesterol: 15,3 mg 5%
- witamina a iu: 181,3IU 4%
- witamina c: 1,8mg 3%
- kwas foliowy: 6,8 mcg 2%
- wapń: 11,6 mg 1%
- żelazo: 0,9 mg 5%
- magnez: 1,3 mg 1%
- potas: 19,7mg 1%
- sód: 267,3 mg 11%
- kalorie z tłuszczu: 106