Pączki z jabłkiem i cydrem w frytownicy powietrznej – Przepis

Pączki

Witajcie przyjaciele, zapraszamy Przepisy na pączki. Dzisiaj będziemy robić Pączki z jabłkiem i cydrem w frytownicy powietrznej.

Te pączki z jabłkiem mają zachwycający jesienny smak dzięki dodatkowi przyprawy do szarlotki i musującego cydru jabłkowego.

Planuj z wyprzedzeniem, ponieważ wymaga formy silikonowej, którą można kupić w Amazon. Mam w sumie 21 kęsów, wielkość porcji może się różnić.

Podsumowanie przepisu na pączki jabłkowe z frytkownicą powietrzną

  • czas przygotowania: 10 minut
  • gotować: 10 minut
  • dodatkowo: 30 minut
  • łącznie: 50 minut
  • Porcje: 21

Składniki do przygotowania pączków jabłkowych w frytkownicy powietrznej

  • 2 ¼ szklanki mąki uniwersalnej
  • 3 łyżki cukru białego
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 ½ łyżeczki przyprawy do jabłek
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 (4 uncje) pojemnik niesłodzonego musu jabłkowego
  • ½ szklanki musującego cydru jabłkowego
  • ¼ szklanki niesolonego masła, roztopionego i ostudzonego
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Glazura

  • 2 szklanki cukru pudru
  • ½ łyżeczki przyprawy do jabłek
  • ¼ szklanki musującego cydru jabłkowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu karmelowego (opcjonalnie)

Wskazówki dotyczące przygotowania pączków jabłkowych w frytkownicy powietrznej

  1. Rozgrzej frytownicę do 200 stopni C (400 stopni F) przez 5 minut.
  2. W dużej misce połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do szarlotki i sól. Wymieszaj razem.
  3. W małej misce połącz mus jabłkowy, musujący cydr jabłkowy, roztopione masło, jajko i ocet; ubić, aż dobrze się połączą.
  4. Za pomocą szpatułki dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy tylko do połączenia. Łyżką do lodów na zawiasach sprężynowych napełnij każdą wnękę silikonowej formy na pączki 2 łyżkami ciasta. Umieść formę w koszyku frytkownicy.
  5. Zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i gotuj przez 8 minut. Ostrożnie wyjmij kawałki pączka i gotuj przez dodatkowe 2 minuty.
  6. Po upieczeniu wyjmij kawałki pączka z koszyka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na kratce przed glazurowaniem, około 30 minut.
  7. Połącz cukier puder i przyprawę do szarlotki w małej misce i wymieszaj. Dodaj musujący cydr jabłkowy i ekstrakt karmelowy; wymieszać, aż lukier będzie gładki.
  8. Zanurzaj każdy kęs pączka w glazurze i wałkuj tak, aby glazura pokryła wszystkie strony. Przed jedzeniem ustawić na metalowej kratce, aby lukier wysechł i stwardniał.

Informacje o wartościach odżywczych dotyczące przygotowywania pączków jabłkowych w frytkownicy powietrznej

  • Liczba porcji na przepis: 21
  • Kalorie: 132,4
  • % Dzienna wartość *
  • białko: 1,7g 3%
  • węglowodany: 25,9g 8%
  • błonnik pokarmowy: 0,5 g 2%
  • cukry: 15g
  • tłuszcz: 2,6 g 4%
  • tłuszcze nasycone: 1,5 g 7%
  • cholesterol: 14,7mg 5%
  • witamina a iu: 81,2IU 2%
  • odpowiedniki niacyny: 1,2mg 9%
  • witamina C: 0,1 mg
  • kwas foliowy: 25,8 mcg 6%
  • wapń: 57,4 mg 6%
  • żelazo: 0,8 mg 4%
  • magnez: 3,8 mg 1%
  • potas: 33,6 mg 1%
  • sód: 153,3 mg 6%
  • tiamina: 0,1 mg 11%
  • kalorie z tłuszczu: 23,2
Oceń ten artykuł
houseofdonuts.pl